Đubriva za dobar prinos, Timac Agro

Da je ovo bila teška godina za ratarske kulture, slažu se i proizvođači i stručnjaci. Jaki mrazevi u proleće, duga zima koja se iznova vraćala i suša koja je zahvatila dobar deo predela u Srbiji, učinili su da istraju i dobar prinos daju samo one kulture čijoj su proizvodnji proizvođači pristupili veoma oprezno i kvalitetno. Radosav Ružič iz Dublja dugogodišnji je ratar koji je na oko 30 hektara i ove sezone posejao pšenicu. Kada su savremena agrotehnika, đubrenje i prihrana kultura u pitanju, dugo je kaže bio nepoverljiv prema novim trendovima, ali i brendovima. Uvidevši da kolege iz kraja poslednjih godina napreduju po pitanju prinosa, dao je šansu onim đubrivima koja su do toga i dovela – đubrivima kompanije Timac Agro. I zadovoljan je.

Dan polja Timac Agro

U organizaciji kompanija Monsanto Srbija , Almex i Timac Agro Balkans, na Temerinskom imanju Petefi, tradicionalni Dani polja kukuruza – Inovativni centar, ponovo su oborili rekorde posećenosti tokom sva tri dana.

Visokokvalitetna đubriva za visok prinos pšenice, Timac Agro

Mnogo je različitih tipova zemljišta širom Srbije, koja se drastično razlikuju od kraja do kraja. Kada su ratarske kulture u pitanju, posebno poslednjih godina, tek pravilnom kontrolom plodnosti zemljišta i pravilnim đubrenjem postižu se zadovoljavajući prinosi. Kompanija Timac Agro, upravo svojim sortimentom đubriva i njihovim specifičnim formulacijama, i u teškim poljoprivrednim godinama poput ove, uspeva da kod svojih proizvođača postigne dobre prinose.

Đubrenjem do visokih prinosa pšenice

Privatno i porodično preduzeće Almex Doo koje postoji više od dve decenije i u osnovi svoje delatnosti ima ratarsku i stočarsku proizvodnju, jedan je od zadovoljnih korisnika komanije Timac Agro, čak i u ovoj, veoma stresnoj poljoprivrednoj godini za ratarske kulture. Na nekoliko parcela pod pšenicom i ove godine rađeni su ogledi sa Timakovim đubrivima. Na 187 hektara u Kačarevu, ova kultura odolela je i mraznom početku i kasnijoj suši koje su obeležile ovu sezonu.

Dan polja paprike u Mačvi, Timac Agro

Da suša ne može naneti štetu dobro pripremljenim i othranjenim biljkama, pokazalo se i u Mačvi. Na prvim Danima polja paprike kompanije Timac Agro u ovom kraju, kod domaćina Milana Bučića, sve je preduzeto kako treba i plodovi su u punom jeku. Ali se, iako to mnogi proizvođači zanemaruju, krenulo na vreme.

Visoki prinosi jagoda sa Timac Agro tehnologijom prihrane

Prošla nedelja, za većinu jagodara u Srbiji bila je i prva nedelja branja ovog voća. Otkupne cene jagoda na plantažama zavisile su od vremenskih prilika, krupnoće ploda ali ponajviše od ovogodišnjeg kvaliteta. Kako bi proizvođačima pomogli da unaprede svoju proizvodnju i ostali fokusirani na održivu i profitabilniju poljoprivredu, kompanija Timak Agro koja sa svojim bogatim asortimanom mineralnih đubriva za ishranu biljaka i unapređenje biljnje proizvodnje, iz godine u godinu okuplja sve više zadovoljnih proizvođača. Među njima je i višegodišnji proizvođač jagoda I korisnik Timakovih đubriva, Milan Blagojević iz Metlića u Šabačkoj opštini, za čije se jagode već u prvoj nedelji branja tražila gajba više.

Folijarna đubriva za viši i sigurniji prinos, Timac Agro

Milan Ninković iz Aleksandrova kod Srpske Crnje na oko 100 hektara uzgaja kukuruz, pšenicu i suncokret.

Kvalitetna folijarna prihrana ratarskih kultura, Timac Agro

Poljoprivredna proizvodnja porodice Lepedat iz Dobrice prostire se na impozantnih 500 hektara, gde se oko 40% površina nalazi pod kukuruzom, dok se ostatak deli na pšenicu, soju, suncokret i uljanu repicu.

Kako sa mikrobiološkim đubrivom oporaviti biljke posle hladnog vremena

Pogoršanje vremena i temperature u minusu u pojedinimm krajevima Srbije, nepovoljno su uticali na ratarske, povrtarske i voćarske kulture. Poljoprivredni proizvođači stoga bi, savetuju stručnjaci, trebali već da razmišljaju o oporavku svojih kultura i useva, ukoliko su pretrpeli štetu. S obzirom na to da će se promenljive vremenske prilike verovatno zadržati i narednih dana, kompanija Biofor System, specijalizovana za istraživanja i razvoj u mikrobiologiji, u svojoj ponudi ima provereni preparat Biofor Aktiv, tečno mikrobiološko đubrivo namenjeno upravo jačanju kako biljaka tako i zemljišta.

Startno folijarno đubrivo za brži porast biljaka, Timac Agro

Fertiakitil Starter je teđno đubrivo kompanije Timak Agro koje zahvaljujući svom organskom kompleksu pomaže biljci, mahom ratarskim kulturama, da poveća otpronost na stresne uslove.

Đubriva Timac Agro za visok prinos kukuruza

Roullier grupa je jedan od najvećih proizvođača mineralnih đubriva u svetu i jedna od retkih kompanija u oblasti ishrane biljaka koja poseduje sopstvene laboratorije i istraživačko-razvojne centre.

Proizvodnja organskog đubriva u Podrinju

U Lozničkoj porodici Stepanović, nije bilo poljoprivrednika. Ova delatnost zaobilazila je generacije, sve dok sin Milan nije rešio da se nakon završene Gimnazije, uputi baš na Višu poljoprivrednu školu. Ne samo da ga je zanimalo to obrazovanje već je kaže, odmah počeo i polako da se bavi povrtarstvom i ispituje i primenjuje stečeno znanje. Na porodičnom domaćinstvu u naselju Ravna Ploča, danas još uvek nije veliki povrtar, ali nekoliko godina nakon završetka studija, njegovo znanje je mnogo bogatije. Posetili smo ga ne bi li saznali u susret novj sezoni, šta još može drugačije i bolje u povrtarskoj proizvodnji, a da ne iziskuje velika novčana sredstva. Milan kaže da je uz povrtarstvo razvio i proizvodnju organskog đubriva, za koje tvrdi da i te kako utiče na dobre prinose.

Borealis - moderan nacin djubrenja

Bioplug za tretiranje žetvenih ostataka

Zadovoljni korisnici preparata Bioplug iznose svoje utiske.

Kako nadoknaditi stajnjak u zamljištu, Bioplug

Naša zemljišta vape za organskim đubrivom, a imaju problem primanja i zadržavanja vlage što se najbolje vidi u sušnim godinama, kad ozbiljno zasuši naše biljke pate.

Kvalitetna prihrana za kvalitetnu pšenicu, Timac Agro

Vladimir Olear iz Kucure je poljoprivrednik za primer koji je svestan da se samo primenom pune agrotehnike i svih agrotehničkih mera mogu postići vrhunski rezultati. On je đubriva kompanije Timak Agro počeo da koristi pre pet godina i to u početku samo na repi, da bi kasnije primenu proširio i na soju ali i na pšenicu koju je ove godine imao na oko 30 hektara.

Kako do visokog prinosa pšenice, Timac Agro

Nikola Petričević iz Rivice poljoprivrednik je već dve decenije, sa tim da se bavi i voćarskom i povrtarskom, ali i rataskom proizvodnjom u okviru koje proizvodi pšenicu na oko stotinak jutara. Uzimajući u obzir Nikolino iskustvo u ovom pozivu, njegov pristup radu ni malo ne čudi: naime, on je svestan da bez pune agrotehnike i upotrebe kvalitetnih đubriva nema uspešne ratarske proizvodnje.

Kako kvalitetnim đubrenjem do vrhunske pšenice, Timac Agro

Ova pšenica nalazi se na tabli sedam imanja kompanije „Sloga“ a.d. iz Kaća i predstavlja ogled koji se prostire na ukupno 20 hektara – deset se nalazi pod tehnologijom koju su preporučili stručnjaci kompanije Timak Agro, dok se drugih deset nalazi pod tehnologijom koju su do ove sezone korisitili agronomi „Sloge“.

Jesenja prihrana pšenice za vrhunske prinose, Timac Agro

Bez obzira na to koliku površinu radio, Jaroslav Šuster iz Pivnica je svestan da je potrebno ispoštovati sve agrotehničke mere kako bi se ostvarili vrhunski rezultati, bilo da je u pitanju proizvodnja kukuruza, soje, šećerne repe ili pšenice. On navodi da je za uspeh potrebno ne samo stalno prisustvo proizvođača na parcelama, već i primena kvalitetnih đubriva – u ovom slučaju, on se odlučio za đubriva Timak Agra.

Kvalitetna prihrana pšenice za visok prinos, Timac Agro

Zvonimir Šarčević iz Starog žednika bavi se isključivo ratarstvom – tačnije proizvodnjom suncokreta, kukuruza i pšenice na ukupno 150 hektara. Kao iskusan proizvođač koji se pridržava svih agrotehničkih mera i pristalica primene moderne tehnologije u proizvodnji pšenice, Zvonimir se odlučio da na svojim parcelama primeni visokokvalitetna Timakova đubriva – kako u predsetvenom, tako i u prolećnom đubrenju.

Doktor za paradajz

Dozvolite nam da Vam predstavimo Srđana Dimitrijevića iz Kumareva kod Leskovca koji je u svom kraju ali i šire poznat kao Doktor za paradajz.

Dan polja paradajza u selu Vinarce

Na parcelama zemljoradničke zadruge „Zelena zvezda“ u selu Vinarce kraj Leskovca održani su sada već tradicionalni „Dani polja paradajza“ na kojima su predstavljeni ogledi u kojima je odabran sortiment iz ponude kompanije „Agroarm“, rađena zaštita preparatima kompanije „Belšim krop protekšn“ i gde su primenjena đubriva kompanije „Timak Agro“.

Zadovoljni proizvođači Biofor preparata

Komentari poljoprivrednika na iskustva sa Biofor preparatima.

Dan polja kompanije Biofor System

Serija manifestacija Biofor Dani polja se nastavljaju, ovog puta u Inđiji.

Prezentacija Biofora na danu polja u Somboru

Pred više od 100 prisutnih paora u somborskom ataru kompanija Biofor iz Zemuna organizovala je dane polja. Na ovoj manifestaciji poznati proizvođač mikrobiološkog đubriva prezentovao je u nekoliko ogleda pozitivne rezultate njihovih preparata.

Folijarna prihrana paprike, za oporavak posle loših vremenskih uslova

Velike količine padavina i značajne temperaturne oscilacije dovele su do stvaranja povoljnih uslova za razvoj bolesti ne samo u ratarskim već i u povrtarskim kulturama. U tu grupu naravno spada i paprika kao jedna od najisplatvijih i najzastupljenijih povrtarskih vrsta pa je od izuzetnog je značaja zaštititi je adekvatnim i efikasnim preparatima.

Prihrana za visok prinos malina, Nutri BS95

Pravilna Ishrana biljaka predstavlja jedan od najvažnijih segmenata gajenja maline i podrazumeva da biljka ima na raspolaganju dovoljnu količinu hraniva svih vrsta, optimalan pH zemljišta sa adekvatnim sadržajem humusa, i naravno pravilan vodni režim. Svaka biljna vrsta ima određenih specifičnosti u pogledu hraniva, a i one se menjaju u zavisnosti od stadijuma, odnosno faze u kojoj se biljka nalazi.

Mikrobiološko đubrivo Biofor

Mikrobiološko đubrivo Biofor za visok i kvalitetan rod pšenice.

Zašto je bitna analiza zemljišta

Analiza zemljišta kao veoma važna agrotehnička mera, prvi je korak koji pomaže da utvrdimo sastav i kvalitet zemljišta. Agrohemijska analiza zemljišta obuhvata ispitivanje kiselosti zemljišta, kalcijum-karbonata, kalijuma, fosfora, azota i humusa, kao i preporuku za upotrebu vrste i količine đubriva. Analiza zemljišta je obaveza za poljoprivrednike, kao i jedan od uslova za dobijanje subvencija..

Nutri BS95, za sigurnu soju i visok prinos, Nutrileaders

Kako biste ostvarili povećanje prinosa soje, kompanija Nutriliders preporučuje jedinstveni visokotehnološkli preparat specijalne namene pod nazivom Nutri BS-95. Pored fosfora, kalijuma i mikroelemenata u helatnom obliku, sadrži i vitamine, auksine, gibereline i citokinine – sastojke koji deluju na promenu fiziološkog sastava biljke.

Kako se boriti protiv cerkospore u šećernoj repi, Sunoko

Na sada već tradicionalnoj manifestaciji pod nazivom „Dani šećerne repe“, kompanija „Sunoko“ je poljoprivrednicima predstavila aktuelno stanje na tržištu šećerne repe, nove tehnologije i najsavremeniju poljoprivrednu mehanizaciju koja se koristi u cilju povećanja prinosa kraljice ratarskih kultura. Uz predstavljanje nove ALS tehnologije u šećernoj repi, proizvođači su mogli da dobiju i savete vezane za đubrenje, suzbijanje korova kao i primenu modernih agrotehničkih mera, ali povrh svega – velika pažnja posvećena je suzbijanju cerkospore kao ekonomski najznačajnije bolesti u proizvodnji šećerne repe.

Prihrana malina za sigurniji i bolji prinos, Nutrileaders

Kako se zemljišnom prihranom ne mogu zadovoljiti sve potrebe biljke, folijarna prihrana postala je neizostavni deo moderne poljoprivredne proizvodnje tokom poslednjih godina. I dok se kroz zemljište neki elementi bez problema usvajaju, pojedini ostaju blokirani i nedostupni biljci, pa je od izuzetnog značaja da elemente koji su nepokretni dajemo folijarno: ukoliko se teško usvajaju kroz koren, lako će se usvojiti preko lista i biljka će dobiti sve što joj je potrebno za normalan rast i razvoj u toku vegetacije. Isto važi i za malinu. Da bi se istovremeno postigla visoka rodnost, krupnoća, čvrstina i obojenost maline, preporučuju se preparati specijalne namene kompanije Nutriliders.

Kompletna ishrana paprika, Timac Agro

Đorđe Dragičević iz Brestača bavi se proizvodnjom paprika na otvorenom – gde ima prinos od oko dve kilograma po stablu – i u zatvorenom prostoru – gde proizvede tri kile po stablu. Otvoreni zasad se prostire na jednom jutru, dok mu se proizvodnja pod plastikom nalazi u 12 manjih plastenika. Sa obzirom na to da već ima iskustva sa vodotopivim đubrivom KSC kompanije Timak agro, pre više od pet godina odlučio je da proba i folijarni Fertiaktil Starter u početnom nicanju odmah nakon rasađivanja. Kako sam kaže, nije se pokajao.

Axis u kukuruzu za visok i stabilan prinos, Timac Agro

Na parcelama produzeća Janković doo iz Perleza rade se pretežno tri kulture: kukuruz, pšenica i suncokret. Tokom poslednjih nekoliko godina zabeležen je rast prinosa, što se poklopilo sa primenom modernih agrotehničkih mera i upotrebom visoko kvalitetnih đubriva kompanije Timak Agro.

Axis za bolji porast kukuruza, Timac Agro

Milan Ninković iz Aleksandrova kod Srpske Crnje na oko 100 ha uzgaja kukuruz, pšenicu i suncokret pritom postižući odlične rezultate. Tokom poslednje četiri godine u svoju proizvodnju je počeo da uvodi đubriva Timac Agra.

Folijarna prihrana kukuruza Axis, Timac Agro

Postoje razni načini da se poljoprivredni proizvođači informišu o novi m proizvodima koji se koriste u ratarskoj proizvodnji. Jedni putem predavanja, drugi putem televizijskih emisija, dok su treći aktivni na internetu i poljoprivrednim forumima.

Folijarna prihrana kukuruza Axis, Timac Agro

O pozitivnim efektima Timakovog tečnog đubriva Fertilider Axis na useve kukuruza mogu da posvedoče mnogi ratari koji su odlučili da agrotehniku na svojim parcelama dopune folijarnom prihranom. Jedan od njih je i Đorđe Jančić iz Miletićeva koji uzgaja pšenicu, suncokret, soju i kukuruz na oko 350 hektara. On je, uz mnoga druga đubriva kompanije Timak Agro, na svojim parcelama primenio i Axis.

Jesenje đubrenje pšenice, Timac Agro

Na pragu je setva pšenice, za čiji prinos je veoma bitno i mineralno đubrivo. Iz proizvodne palete kompanije “Timak Agro” izdvajamo formulacije iz linije Duofertil. Reč je čvrstim kompleksnim mineralnim đubrivima, namenjenim usevima koji se gaje na zemljištima sa velikim deficitom i izraženim blokadama hraniva u zemljištu. Jedan od dugogodišnjih zadovoljnih korisnika je i poljoprivrednik iz Bačke Topole, Zoltan Bakoš, koji zahvaljujući agronomima kompanije “Timak Agro” uvek ima optimalna rešnja za ishranu biljaka na osnovu analize hemijskih elemenata u zemljištu. Na njegovim parcelama sa pšenicom korišćena je formulacija 8- 30- 0 u količini od 150 kilograma po katastarskom jutru…

Bojenje plodova kod jabuka, Nutrileaders

U nekoj od prethodnih emisija pričali smo o tome koliko je bitno u proizvodnji jabuka imati što više plodova prve klase, a samim tim će proizvođači moći da ostvare veći profit…

Kompletna ishrana začinske paprike, Timac Agro

Milan Mirosavljević iz Silbaša na ukupno 12 hektara proizvodi luk, lubenice i industrijsku papriku i prošle godine ostvario je odlične rezultate u kompletnoj povrtarskoj proizvodnji. Prema njegovim rečima, tajna uspešne poljoprivredne proizvodnje je konstanto ulaganje u punu agrotehniku.

Pravilnom agrotehnikom do većih prinosa

Ratari širom Vojvodine koji su pravilno primenili agrotehniku, zaštitu i prihranu već s pravom očekuju dobre prinose obilazeći useve. Svaki teren ima drugačije zemljišne i klimatske karakteristike i uz savete stručnjaka treba izvući najbolje iz njega. U ataru sela Deč u opštini Pećinci, usevi pšenice i soje Milenka Pražića dobro napreduju. Ovaj domaćin poljoprivredom se bavi desetak godina, obrađuje 80 hektara, a ove godine je posejao kukuruz, suncokret, pšenicu i soju…

Folijarna prihrana paradajza, Nutrileaders

U proizvodnji paradajza odbacivanje cvetova na gornjim cvetnim granama je uobičajeni problem tokom vegetacije, posebno u letnjim mesecima. Do ove pojave dolazi zbog stresova izazvanih promenama u temperaturama, pogotovo usled visokih temperatura, ali i zbog visoke vlažnosti vazduha, kao i usled napada gljivičnih oboljenja. Kompanija Nutrileaders u svojoj paleti proizvoda ima preparat kojim uspešno možete rešiti ovaj problem u svojoj proizvodnji…

Folijarna prihrana šećerne repe, Timac Agro

Poljoprivrednik iz Laćarka Srđan Živanović obrađuje 35 hektara zemlje i seje kukuruz, pšenicu, repu i soju. Repa mu je u prošloj sezoni bila na osam hektara i na kompletnom usevu odrađeno je đubrenje prema Timakovoj tehnologiji…

Nutri Fos K, za folijarnu prihranu šećerne repe

Tokom proteklog perioda obilne količine padavina praćene nižim temperaturama pogodovale su razvoju Romularia beticole kao i bakterioza na pojedinim osetljivim sortama šećerne repe. Pored prirodnih uslova na razvoj bolesti veliki uticaj ima ishrana bilja, kao i balans hranljivih elemenata u biljkama. Prekomerno đubrenje mineralnim oblicima azota čini biljku osetljivom na bolesti, iako glavni nosilac prinosa, azot, utiče na bujanje vegetativne mase i doprinosi jačem razvoju patogena…

Pomoć prilikom rasađivanja paprike, Nutrileaders

Faza rasađivanja je veoma stresna za svaku biljku pa tako i za papriku. Kompanija Nutriliders preporučuje povrtarima korišćenje dva preparata u ovoj fazi: Nutri fos k i Nutriamino plus u cilju što boljeg ukorenjavanja…

Pravilna folijarna prihrana jabuka za visok prinos, Timac Agro

Porodica Irović iz Kruščice kod Bele Crkve, Timakova đubriva koristi od dolaska ove kompanije na naše prostore. Bave se voćarstvom na 8,5 jutara zemlje, od čega je 4,5 jutra zasada pod jabukom…

Folijarna prihrana kukuruza, Timac Agro

Treću godinu za redom Timakova folijarna đubriva nezaobilazna su mera na parcelama pod semenskim kukuruzom PKB-a. Zahvaljujući njima ostvaruju se veći prinosi, što je i najvažnije, kaže Ana Đorđević iz PKB korporacije ali ističe i da je usev u odnosu na konkurenciju uvek u boljoj kondiciji i pomaže biljkama da lakše prebrode stres izazvan temperaturnim oscilacijama…

Folijarna prihrana kukuruza Axisom, Timac Agro

Srđan Živanović iz Laćarka priča o svojim iskustvima vezanim za upotrebu Timakovih đubriva u proizvodnji kukuruza…

Fitofert humisuper u soji i suncokretu, Agromarket

Za uspešnu proizvodnju soje pored kvalitetnog semena, pune agrotehnike i osnovnog đubrenja, Agromarket preporučuje i folijarnu prihranu đubrivima Fitofert…

Folijarna prihrana kukuruza i šećerne repe, Nutrileaders

Bliži se sezona zaštite ratarskih useva od korova. Kompanija Nutrileaders poljoprivrednim proizvođačima nudi najsavremeniju folijarnu prihranu koja se odlično kombinuje sa herbicidima i pomaže biljkama da lakše prebrode stres od nepovoljnih vremenskih prilika i zaštitnih tretmana…

Folijarna prihrana šećerne repe, Timac Agro

Đoka Mitić iz Debeljače priča o svojim iskustvima sa upotrebom đubriva kompanije Timac Agro…

Folijarna prihrana rasada paradajza, Nutrileaders

Rasađivanje paradajza jedna je od najosetljivijih operacija u povrtarskoj proizvodnji. Znaju to proizvođači pa se trude da biljci daju sve neophodne elemente za dobro ukorenjavanje i jak početni porast. Ovom prilikom kompanija Nutrileaders želi da vam predstavi dva preparata koji će vašu proizvodnju paradajza učiniti uspešnijom i kvalitetnijom…

Folijarna prihrana šećerne repe sa Gold BMo, Timac Agro

U Vašici na parceli Nebojše Savatovića, usev šećerne repe je đubren po preporuci Službe Timac Agro. Osnovno đubrenje je obavljeno Eurofertilom 37, a azotna prihrana Sulfamom…

Folijarna prihrana šargarepe u Debeljači, Timac Agro

Pera Đuričkov iz Debeljače je korisnik kompletnog programa Timac Agra u svojim kulturama. Jesenas je u ratarskim kulturama koristio Duofertil 38, a u povrću i šećernoj repi je koristio Eurofertil 37 u kombinaciji sa tečnim đubrivima Starter i Gold…

Folijarna prihrana povrća, Nutrileaders

Dok je plastenička proizvodnja povrća uveliko u toku, povrtare koji se bave i proizvodnjom na otvorenom, uskoro očekuje još jedna važna operacija, a to je rasađivanje. Kompanija Nutrileaders želi da Vam predstavi 2 preparata koji će vašu proizvodnju učiniti uspešnijom i kvalitetnijom. Preparat Nutri Fos-K sadrzi fosfor i kalijum u obliku veoma pristupačnom za biljke. Utiče na bolje ukorenjavanje povrtarskih biljaka, cvetanje, kao i na protok materije u biljci. Može se koristiti za tretiranje rasada ali i u proizvodnji iz direktne setve…

Fitofert Corn za veći prinos kukuruza, Agromarket

Za uspešnu proizvodnju kukuruza pored kvalitetnog semena, pune agrotehnike i osnovnog đubrenja, kompanija Agromarket preporučuje ratarima i folijarnu prihranu preparatima Fitofert…

Folijarna prihrana pšenice Vitalom, Timac Agro

U ataru Sremske Mitrovice, na parceli pod pšenicom koja je u izuzetno doborom stanju, prvo je urađena je analiza zemlje koja je pokazala da od osnovnih đubriva ne treba ništa te je urađena samo prihrana UREA-om i folijarna prihrana Vitalom…

Prihrana pšenice, Agromarket

Za postizanje visokih i stabilnih prinosa pšenice veoma je važno izvršiti izbalansiranu i pravovremenu ishranu hranjivim elementima. Pored osnovnog đubrenja u jesen, i prihrane čvrstim granulisanim azotnim đubrivima u proleće, veoma je značajna i prihrana folijarnim đubrivima preko lista. Za folijarnu prihranu pšenice u tan miksu sa herbicidima, fungicidima i insekticidima Agromarket preporučuje kombinaciju dva preparata.

Biofor za veći prinos kukuruza

Kao i većina proizvođača u Sremu i Predrag Međedović iz Martinaca lane je kasnio sa setvom kukuruza zbog loših vremenskih uslova. Posejao ga je u drugoj polovini aprila i prihranio osnovnim đubrivima ali je i prvi put primenio mikrobiološko đubrivo Biofor Aktiv. Želeo je da se na ličnom primeru uveri koliki je doprinos Biofor Aktiva u jačanju korena biljke i primenio ga na svim ratarskim kulturama koje je radio. Konkretno, na kukuruzu prilikom prvog tretmana protiv korova.

Biofor Active za oporavak biljaka posle grada – leda

Kada je koren biljke jak onda se mogu prebroditi i ekstremno stresni uslovi poput jakog grada kakav je lane početkom juna pogodio atar Martinaca. Mladi domaćin iz tog sremskog sela, Predrag Međedović, ipak nije nezadovoljan, jer se 4 nedelje kasnije soja uspešno regenerisala. On kaže da je za taj uspeh zaslužna Bioforova tehnologija i da je posle tretmana Biofor-Sojom i Biofor Aktivom uspeo da dobije snažan koren koji je kasnije pomogao biljci da se oporavi…

Pravilno prihranjivanje biljaka za veći prinos, Timac Agro

Porodica Pisarov iz Novog Kozjaka obrađuje 200 hektara zemlje i seje isključivo: pšenicu, kukuruz i suncokret. Od pre tri godine primenjuju Timakovu tehnologiju đubrenja i više su nego zadovoljni rezultatima koje postižu.

Eurofertil 35 u suncokretu, Timac Agro

Ratarska proizvodnja Jove Miljkovića iz Seleuša prostire se na ukupno 250 hektara gde se uzgajaju pšenica, ječam, kukuruz i suncokret koji zauzima oko 30% ukupne površine. Iz godine u godinu rezultati koje Jova postiže su sve bolji i bolji, preavashodno zahvaljujući saradnji sa stručnjacima, ali i primeni pune agrotehnike u kojoj kvalitetna đubriva imaju ključnu ulogu. Iz tog razloga, on je na svojim parcelama primenio granulisano đubrivo Eurofertil 35 kompanije Timak Agro.

Kvalitetna prihrana pšenice sa Sulfamom, Timac Agro

Prolećna prihrana pšenice je vrlo važna agrotehnička mera koja ima veliki uticaj na visinu prinosa. Pravilna ishrana azotom naročito je značajna tokom faza bokorenja i vlatanja, kada je ovoj žitarici potrebno dodatno hranivo. Te činjenice je svestan i Slobodan Vasić iz Ašanje koji je odlučio da na svojim parcelama u prolećnoj prihrani iskoristi Sulfamo, azotno đubrivo kompanije Timak agro.

Physiostart u kukuruzu, Timac Agro

Na parcelama preduzeća doo Agro Novakov iz Žablja upotreba Timakovih đubriva se podrazumeva: ovde se već nekoliko godina eurofertil 37 koristi kao osnovno đubrivo u ratarskoj proizvodnji, dok se povrtarska izlišno oslanja na Eurofertil horti. Međutim, kako bi ostvarili još bolje rezultate, stručnjaci iz ove firme odlučili su da probaju nešto novo. U pitanju je mikrogranulisano đubrivo kompanije Timak Agro koje se primenjuje zajedno sa setvom i koristi kao dodatak osnovnim đubrivima pod nazivom fiziostart. Fiziostart ima dvojako delovanje – direktno i indirektno.

Mineralno đubrivo Eurofertil, za visok prinos kukuruza, Timac Agro

O izuetnom uticaju Timakovog granulisanog đubriva Eurofertil na usev kukuruza mogu da posvedoče mnogi uspešni ratari, među kojima je i Jova Miljković iz Seleuša kod Alibunara. Ovaj poljoprivredni proizvođač, koji obrađuje oko 250 hektara, već nekoliko sezona postiže odlične rezultate na svojim parcelama pod ovom kulturom, prevashodno zahvaljujući Eurofertilu 35.

Physiostart u šećernoj repi, Timac Agro

Na dve parcele pod šećernom repom koje pripadaju dvojici ozbiljnih poljoprivrednih proizvođača, postavljena su dva ogleda na kojima je rađen Fiziostart kompanije Timak Agro. Nikola Krička iz Čalme, koji seje repu na petnaestak jutara, zasnovao je ogled ovog mikrogranulisanog đubriva ne zato što se namerio, već zato što je u vreme primene došlo do problema sa mehanizacijom.

Sulfamo u suncokretu i šećernoj repi, Timac Agro

Porodica Lepedat iz Dobrice kod Alibunara obrađuje oko 500 hektara na kojima uzgaja kukuruz, pešenicu, uljanu repicu, soju i suncokret. Rezultati koje postižu na svojim njivama su se tokom proteklih pet godina uvećavali iz sezone u sezonu, delom zbog vrednog i posvećenog rada, a delom i zbog uvođenja pune i moderne agrotehnike u proizvodnju. Uz kvalitetan semenski materijal i redovnu zaštitu, na ovim njivama se već pola decenije primenjuju visoko-kvalitetna đubriva kompanije Timak Agro u svim kulturama, pa i u soji.

Eurofertil đubriva za visok prinos, Timac Agro

U poljoprivrednoj proizvodnji Milana Devića iz Dobrinaca koja se prostire na oko 70 hektara, svake godine zastupljene su tri kulture – kukuruz, pšenica i šećerna repa – i svake godine naš domaćin primenom pune agrotehnike pokušava da prevaziđe lanjske rezultate, oslanjajući se prevashodno na visoko kvalitetna đubrova kompanije Timak agro. Na ovoj parceli – gde je šećerna repa je već nikla – primenjen je timakov Eurofetil 37 čija formulacija odgovara kulturama koje imaju povišene potrebe za kalijumom.

Mikrobiološko đubrivo Biofor u kukuruzu

Ratar iz Dolova, Dragan Đurđev, višegodišnji je korisnik Bioforovih mikrobioloških đubriva. Obrađuje 30 hektara zemlje i na svim ratarskim kulturama primenjuje ova đubriva, jer kaže da dobijeni rezultati opravdavaju uložena sredstva…

Farma krava i proizvodnja mleka u Banatskom Novom Selu, Timac Agro

Sa farme poljoprivrednika iz Banatskog Novog Sela, Mirka Maksimovića, godišnje se isporuči 1.150.000 litara mleka. da bi obezbedio kvalitetnu ishranu, na 300 hektara zemlje seje kukuruz, suncokret, lucerku i pšenicu. Timakova đubriva koristi već nekoliko godina…

Đubrenje Physiostartom prilikom setve

Ugledni poljoprivrednik iz Starog Žednika, Zvonimir Šarčević, Timakova đubriva koristi tri godine. Krajem aprila, pred setvu kukuruza, prihranio je zemljište Sulfamom u dozi od 180 kilograma po katastarskom jutru.

Mikrobiološko đubrivo Biofor u šećernoj repi

Poljoprivrednik iz Martinaca, Aleksandar Ivanović, obrađuje oko 100 hektara zemlje, a kako ovaj deo Srema važi za reparoški kraj, svake godine ima slatkog korena na 40 hektara. Lane je poput većine drugih proizvođača kasnio sa setvom jer vremenske prilike nisu dozvoljavale da se šećerna repa zaseje u optimalnom roku.

Mikrobiološko đubrivo Biofor u kukuruzu

Biofor Aktiv je biođubrivo sastavljeno od korisnih zemljišnih bakterija. Usled nedostatka stajskog đubriva dolazi do usporene biološke aktivnosti zemljišta pa Biofor Aktiv povećava plodnost delujući na ubrzavanje zemljišnih procesa podstičući iskorišćavanje mineralnog đubriva i formiranje bolje strukture zemljišta…

Mikrobiološko đubrivo Biofor u šećernoj repi

Članovi poljoprivredne zadruge ‘Demetra’ iz Crepaje ukupno obrađuju 300 hektara zemlje od čega su lane pod šećernom repom imali zasejano 60 hektara. Kao i svake godine maksimalno su prihranili useve mineralnim đubrivima, ali su prošle sezone prvi put koristili i mikrobiološko đubrivo Biofor…

Mikrobiološko đubrivo u proizvodnji bostana, Biofor

Mile Stanojević iz Putinaca bavi se proizvodnjom lubenica i dinja trinaest godina, ali će ovu sezonu posebno pamtiti. Za razliku od većine bostandžija u Sremu, on je uspeo da spase usev od toplotnog udara i da već krajem juna krene sa prodajom…

Djubrenje Eurofertil Plus 35 prilikom setve, Timac Agro

Iskusta proizvođača Miroslava Baje Ivkovića iz Novog Žednika sa korišćenjem Eurofertil Plus 35 djubriva prilikom setve…

Hemijsko proređivanje plodova jabuke preparatom Brevis

Proreda plodova kod jabučastih voćnih vrsta veoma je značajna mera iz više razloga: popravlja kvalitet i boju plodova, omogućava efikasniju borbu sa jabukinim smotavcem, a prednost u odnosu na manuelnu proredu je u tome što se ceo posao uradi brže i efikasnije. Kompanija Magan Agrohemikals u svojoj paleti proizvoda od prošle godine ima i efikasno sredstvo za proređivanje plodova jabuke, Brevis…

Đubrenje prilikom setve sa Physiostartom, Timac Agro

Visok nivo obrazovanja, dugogodišnje iskustvo, praćenje i primena najsavremenjih dostignuća u ishrani biljaka i stalno usavršavanje, glavni su razlozi zašto je stručni tim firme Timac Agro Balkans spreman da uspešno odgovori na sve izazove koje je pred njega stavila savremena poljoprivredna proizvodnja…

Ostvarivanje profita, đubrenjem prilikom setve, Timac Agro

Poljoprivrednik iz Kuzmina Milan Ilić jedan je od najuglednijih proizvođača u tom delu Srema. Obrađuje više od 350 hektara zemlje i seje kukuruz, soju i pšenicu. Sa Timac-om, firmom specijalizovanom za ishranu biljaka, sarađuje nekoliko godina unazad…

Predsetveno đubrenje pšenice, za stabilan i visok prinos, Timac Agro

Malo je poljoprivrednika koji nisu čuli za impozantnu ratarsku proizvodnju Pavla Nenadovića iz Vognja u kojoj su zastupljene isključivo dve kulture – pšenica i kukuruz. Od ukupne površine koja se prostire na 750 jutara, 350 se nalazi pod pšenicom dok je ostatak pod kukuruzom. U trenutku naše posete kombajni su radili punom parom, sakupljajući ovogodišnji bogat rod…

Duofertil Timac Agro za visoke i stabilne prinose pšenice

Na parcelama zemljoradničke zadruge Mrkšićevi salaši iz Srpskog Itebeja u toku je četvrta godina uporednog ispitivanja standardnih đuriva i Timakovog Duofertila 38 u pšenici. Već posle prvog bacanja i prve žetve zabeleženo je značajno povećanje prinosa – navodi referent za zašititu bilja u ovoj zemljoradničkoj zadruzi Nenad Stajković…

Za visok kvalitet i prinos pšenice đubriva Timac Agro

Đorđe Jančić iz Miletićeva već deset godina sa uspehom vodi svoju ratarsku proizvodnju koja se prostire na oko 600 jutara: na uzgoj soje odlazi oko 50 jutara, na proizvodnju suncokreta oko 170, dok pšenica i kukuruz zauzimaju po 150 jutara. Tajna svake uspešne poljoprivredne proizvodnje je puna agrotehnika, pa je uz pripremu zemljišta, korišćenje kvalitetnog semenskog materijala i pravovremene tretmane, odabir kvalitetnih đubriva i prihrane ključan – navodi Đorđe. Iz tog razloga, on se odlučio za visoko kvalitetna đubriva iz palete proizvoda kompanije Timak Agro Balkans…

Tehnološki park kompanije KWS

Na oglednom polju instituta Tamiš u Pančevu održan je dan polja kompanije KWS. Ova kompanija se tokom poslednjih nekoliko godina bavi intezivnim istraživanjima koja za cilj imaju uvođenje novih tehnologija i unapređenje poljoprivredne proizvodnje i prakse u Srbiji i regionu…

Mineralno đubrivo Global PK 16 32, Agroglobe

GLOBAL je nov proizvod kompanije Agroglobe. Kompleksno mineralno đubrivo sa mikroelementima namenjeno je za primenu na svim tipovima zemljišta I za ishranu svih biljnih vrsta. Osnovne karakteristike ovog đubriva su visoka koncetracija hranjivih elemenata, isti hemijski sastav svake granule, ujednačena granulacija , finoća I čvrstoća granula, što omogućava dobru raspodelu hranjivih elemenata prilikom distribucije.

Folijarna prihrana jabuka, Galenika fitofarmacija

Završava se period intenzivne zaštite u zasadima jabuka. Došlo je do stopostotnog izbacivanja askospora iz prezimelih askusa. Nakon ovih intenzivnih mera zaštite vraćamo se ishrani kao sledećem zadatku…

Folijarna prihrana šećerne repe, Timac Agro

Uz šećernu repu, kažu proizvođači, mora se biti od nicanja do vađenja. Samo stalnom kontorlom zdravlja useva i korišćenjem punih agrotehničkih mera može se postići zadovoljavajući prinos i digestija. Te činjenice je svestan i Akoš Tot iz Feketića koji se pre pet godina priključio svom ocu i njegovoj ratarskoj proizvodnji. Danas na 350 hektara njih dvojica gaje soju, suncokret, pšenicu, ječam, kukuruz i naravno šećernu repu koja je pokriva 35 hektara…

Prihrana pšenice uz zaštitu od bolesti, Nutrileaders

Započeli su tretmani za suzbijanje korova u pšenici, kao i tretmani za suzbijanje gljivičnih oboljenja. Ovi tretmani mogu prouzrokovati stres kod pšenice, iz tog razloga Vam kompanija Nutriliders preporučuje preparate Nutriamino Plus i Nutri Fos-Ka kako bi biljke lakše podnele stresove i izgradile imunitet…

Suzbijanje korova u kukuruzu i prihrana voća, Syngenta

Ratari se u proizvodnji kukuruza drugu godinu za redom suočavaju sa velikim problemima. Sušu iz 2012-te nasledilo je nesvakidašnje hladno i vlažno proleće 2013. Zbog toga treba biti posebno oprezan u zaštiti useva od korova…

Prihrana pšenice uz herbicidni tretman, Agromarket

Za postizanje visokog kvaliteta i visokih prinosa strnih žita potrebno je biljkama obezbediti dovoljno hranljivih elemenata u toku cele vegetacije. Pored osnovnog đubriva u jesen i prihrane azotom u vidu čvrstih granulisanih đubriva, to se postiže i upotrebom kristalnih i tečnih vodotopivih đubriva koji se primenjuju preko lista…

Zaštita i prihrana višnje u cvetanju, Agromarket

Poljoprivredno dobro ‘Zaječar’ je članica Agromarket grupe i bavi se proizvodnjom i preradom oblačinske višnje na plantažama koje se prostiru na 85 hektara…

Kako pravilno ishraniti biljke, Nutrileaders

Savremena poljoprivredna proizvodnja danas se ne može zamisliti bez primene najsavremenijih naučnih dostignuća iz oblasti agrotehnike. Upravo zato se podrazumeva da će se u intenzivnoj proizvodnji namenjenoj zahtevnim tržištima primenjivati najsavremenija i najkvalitetnija sredstva za folijarnu ishranu biljaka…

Primena tečnih đubriva za oporavak biljaka posle hladnog vremena,Timac Agro

Vremenske prilike ove godine potvrđuju da je poljoprivreda fabrika pod otvorenim nebom. Dok pojedinim kulturama odgovara višak padavina, niske temperature i hladno vreme praćeno vetrom u ovom periodu nanosi velike štete u ozimim usevima…

Folijarna prihrana i zaštita pšenice u Čurugu

Pšenica je ove godine već potukla jedan rekord, istina neslavan jer je posejano neuobičajeno malo pšenice. Jedni kažu oko 450 000 ha, drugi čak i manje, pa je do zvaničnih podataka teško doći. I u čuruškom ataru je slična situacija…

Zaštita od korova i folijarna prihrana pšenice, Galenika Fitofarmacija

Vremenske prilike posle setve kukuruza pogodovale su razvoju ove, kod nas najzastupljenije, žitarice. Usev je uglavnom u fazi od trećeg do petog lista i sada je najvažniji zadatak ratara da ga oslobode konkurencije korova…

Obuka za pravilnu upotrebu pesticida

Osim svakodnevnih savetodavnih aktivnosti, Poljoprivredna stručna služba u Somboru svake zime organizuje niz edukativnih radionica za sve poljoprivredne proizvođače tog kraja. Uvek su to važne i korisne teme koje pomažu poljoprivrednicima u njihovom radu. Ove zime, organizatori su se odlučili da osmilsle radionice na temu bezbedne i pravilne upotrebe pesticida u poljoprivredi. Možda se ova tema u prvi mah čini manje bitna, međutim nije tako. Pravilnom upotrebom otrova, štiti se životna sredina, ali i zdravlje svih koji u njoj žive…

Folijarna prihrana u kukuruzu i jabuci

Poljoprivreda se već više od decenije nalazi pred inostranom konkurencijom. Kako bi ostvarili profit, poljoprivredni proizvođači se odlučuju da primene dve različite strategije. Jedni smanjuju investicije u proizvodnji, time i prinos i profit, dok drugi, prateći evropske trendove, uvode nove tehnologije. Jedno od rešenja nudi i kompanija Timac AGRO Balkans…

Folijarna prihrana malina, Nutrileaders

Pravilna ishrana bilja, kao jedan od najvažnijih segmenata gajenja, podrazumeva da biljka na raspolaganju ima dovoljnu količinu hraniva svih vrsta, optimalan pH zemljišta, adekvatan sadržaj humusa i pravilan vodni režim. Zahtevi biljaka u pogledu hraniva variraju ne samo u zavisnosti od vrste, već od stadijuma kojem se biljka nalazi. Baš iz tog razloga pravilna i pravovremena prihrana jeste osnova kvalitetne i uspešne proizvodnje. Šta više, u današnje vreme folijarna prihrana, koja služi kao dodatak zemljišnoj, postala je neizostavni deo moderne poljoprivredne proizvodnje. Svestan te činjenice, Saša Savić iz Jarmenovaca je u svom malinjaku primenjivao Nutrileaders đubriva od samog početka vegetacije. Rezultati primene ovih preparata su očigledni…

Prihrana malina za visok prinos i kvalitetan plod, Nutrileaders

Kompanija Nutrileaders i ove godine brine o proizvođačima maline. Folijarna prihrana u današnje vreme je veoma značajna jer ne možemo zadovoljiti sve potebe biljke samo zemljišnom prihranom. Kroz zemljište neki elementi mogu da se usvoje, a neki ostaju blokirani u zemljištu i nedostupni biljci. Elemente koji su nepokretni jako je bitno da dajemo folijarno, jer ako se teško usvajaju kroz koren lako će se usvojiti preko lista i biljka će dobiti sve što joj je potrebno. Folijarna prihrana u današnje vreme kao dodatak zemljišnoj prihrani neizostavni je deo moderne poljoprivredne proizvodnje…

Folijarno đubrivo i organski biostimulator Isabion za siguran plod

Retke su godine u kojima vremenske prilike mogu da se ocene kao optimalne za poljoprivrednu proizvodnju. Različiti atmosferski stresovi bitno utiču na efekte proizvodnje, u voćarstvu njihove posledice mogu da se prenesu na više sezona…

Ishrana voća za kvalitetnu oplodnju cveta

Vrhunska proizvodnja voća podrazumeva da se u procesu proizvodnje primene sve mere koje mogu da doprinesu visokom kvalitetu plodova jer upravo je on taj koji donosi veću zaradu. Nutri BS-95 ima dvostruku namenu. Prva aplikacija je tokom cvetanja kada zahvaljujući svojoj specijalnoj formuli potpomaže oplodnju…

Folijarna prihrana u voćnjacima i kukuruzu

Poljoprivreda se već više od decenije nalazi pred inostranom konkurencijom. Kako bi ostvarili profit, poljoprivredni proizvođači se odlučuju da primene dve različite strategije. Jedni smanjuju investicije u proizvodnji, time i prinos i profit, dok drugi, prateći evropske trendove, uvode nove tehnologije. Jedno od rešenja nudi i kompanija Timac AGRO Balkans…

Svaštarenje u poljoprivrednoj proizvodnji

U Srbiji više od 800 000 poljoprivrednih gazdinstava svaštari, odnosno nema primarnu proizvodnju. Jedno od takvih je i domaćinstvo porodice Matić iz Donje Bukovice kod Valjeva. Prema rečima našeg domaćina, Miloša Matića, on nikada nije radio u nekoj firmi jer je još kao dete počeo da se bavi poljoprivredom…

Timac Agro đubriva u ratarskoj proizvodnji Meteor Komerca

Preduzeće Meteor doo pored ugovaranja proizvodnje, otkupa i distribucije repromaterijala bavi se i primarnom proizvodnjom na ukupno 780 hektara obradivih površina. Za primarnu proizvodnju odgovoran je Radislav Cmiljanić čija je uloga kao menadžera ratarske proizvodnje da se postara da sve prođe u najboljem redu i kako bi se ostavrili najbolji prinosi sa parcela ove kompanije. U tome umnogo pomaže i primena adekvatne prihrane u vidu veštačkih đubriva iz kompanije Timak Agro…

Đubrenje u redove prilikom setve Phisyostart, Timac Agro

Sa porodičnom tradicijom dugom 50 godina, poljoprivredna proizvodnja Almadi Atile iz Mola se od 30ak popela na perko 300 hektara na kojima gaji pšenicu, suncokret, šećernu repu i kukuruz koji se nalazi na 100 hektara. Uzimajući u obzir da spada u moderne proizvođače koji svojim usevima pružaju punu agrotehniku. Što se tiče prihrane, odlučio se za đubriva iz palete Timak Agra…

Fertiactyl Starter za siguran početni porast kukuruza, Timac Agro

Cilj svake poljoprivredne proizvodnje je postizanje većih prinosa, a samim tim i većeg profita. Zbog toga je neophodno primenjivati sve agrotehničke mere gde značajnu ulogu igra pravilna ishrana biljaka. Kukuruz đubren Eurofertilom dobro podnosi stres koji nastaje u prvih nekoliko nedelja nakon nicanja kada nastupi period hladnog vremena sa dosta padavina…

Primena Eurofertil đubriva prilikom setve, Timac Agro

Na njivi smo uglednog domaćina Dušana Medića iz Ilinaca, a u toku je setva kukuruza. Koristimo Timac-ovo đubrivo Eurofertil +35 zajedno sa setvom. U pitanju je granulisano kompleksno đubrivo sa makro i mikro elementima i stimulatorom rasta korena…

Mineralno đubrivo Eurofertil u suncokretu, Timac Agro

Iz palete Eurofertil đubriva za predsetveno đubrenje suncokreta najviše korišćena formulacija je Eurofertil +34 NPK kompanije Timac Agro. Kao i sva Eurofertil đubriva i ova formulacija se odlikuje hranivima koja su lako pristupačna biljkama. Takođe je važno istaći da se ovo đubrivo iskorišćava u visokom procentu od strane gajenih biljaka…

Predsetveno đubrenje soje u Budisavi, Timac Agro

Iz palete Eurofertil đubriva za predsetveno đubrenje soje najviše korišćeno đubrivo je Eurofertil +34 NPK. Eurofertil +34 NPK je đubrivo formulacije 5:19:10. Kao i sva Eurofertil đubriva i ova formulacija se odlikuje hranivima koja su lako pristupačna biljkama. Takođe je važno istaći da se ovo đubrivo iskorišćava u veoma visokom procentu od strane gajenih biljaka…

Ishrana povrća i krompira Eurofertilom u proleće , Timac Agro

Proizvodnja povrća je posao koji zahteva puno truda, ulaganja, znanja i ljubavi. Bilo kakav propust u toku proizvodnje, bez obzira na to u kom delu vegetacije se desio, može dovesti do značajnog, ako ne i totalnog finansijskog gubitka…

Predsetveno đubrenje suncokreta Eurofertilom, Timac Agro

Slavko Žuržulj iz Jabuke obrađuje 150 hektara zemlje od čega pod suncokretom ima 60. Zbog nedostatka fosfora pred setvu je bacio 350 kg Eurofertilovog đubriva formulacije 0:20:10. Dugogodišnje iskustvo u korišćenju Timacovih đubriva uverilo ga je da upravo ona omogućavaju ekstremno gustu setvu…

Eurofertil u šećernoj repi u Laćarku, Timac Agro

Malo je proizvođača šećerne repe koji nisu koristili ili čuli za Eurofertil đubriva. Najčešće korišćeno đubrivo iz grupe Eurofertila u proizvodnji repe je Eurofertil +37. To đubrivo se sa podjednako dobrim rezultatima primenjuje u jesenjem periodu, kao i predsetveno u šećernoj repi…

Predsetveno đubrenje kukuruza Eurofertilom, Timac Agro

Bojan Stojanović iz Glogonja obrađuje 740 hektara zemlje. Od prošle godine pored azotnih, kao osnovna đubriva koristi mineralna đubriva Eurofertil kompanije Timac Agro, bez kojeg bi sada, kaže Bojan, ratarenje bilo nezamislivo…

Predsetveno đubrenje šećerne repe Eurofertilom, Timac Agro

Poljoprivredni proizvođač Nenad Živkov iz Bavaništa obrađuje 500 hektara zemlje od čega pod šećernom repom ima zasejano 100 hektara. Poput drugih ozbiljnih proizvođača šećerne repe i on godinama koristi Eurofertilova đubriva i u proseku u predsetvi baci oko 400 kilograma po hektaru…

Predsetveno đubrenje kukuruza Eurofertilom, Timac Agro

Iz palete Eurofertil đubriva za predsetveno đubrenje kukuruza, stručnjaci kompanije Timac Agro preporučuju dve formulacije: Eurofertil +35 NP i Eurofertil +34 NPK. Kao i sva Eurofertil đubriva i ove dve formulacije se odlikuju hranivima koja su lako pristupačna biljkama. Mogu se primenjivati na dva načina: predsetveno po celoj površini i u redove uz setvu…

Jesenje đubrenje šećerne repe, Timac Agro

Prethodnih dana stekli su se optimalni uslovi za jesenju obradu zemljišta. Dovoljna količina padavina i završetak vađenja šećerne repe i berbe kukuruza ne znače i kraj obaveza poljoprivrednih proizvođača. Zaoravanje biljnih ostataka i unošenje đubriva po preporuci za idući usev upravo je jedna od agrotehničkih mera koja će biti značajan faktor u postizanju dobrih rezultata sledeće godine…

Osnovno đubrenje paprike sa Eurofertil +37, Timac agro

Branislav Dangubić iz Đurđeva bavi se proizvodnjom paprike na otvorenom polju i prilikom prodaje veoma mu je bitno da ima kvalitetnu papriku. Osim kvaliteta i količina paprike je veoma važna u proizvodnji. Branislav je uz pomoć đubriva Eurofertil +37 ostvario oko 30 tona kvalitetne paprike po jutru…

Osnovno đubrenje soje i suncokreta, Timac Agro

Iz palete Eurofertil đubriva za predsetveno đubrenje soje i suncokreta najviše korišćena formulacija je Eurofertil +34 NPK. Ovo đubrivo je formulacije 5:19:10 i odlikuje se hranivima koja su lako pristupačna biljkama i iskorišćava se u veoma visokom procentu…

Prihrana pšenice sa Sulfammo 25 MPPA, Timac Agro

Sulfammo 25 MPPA je azotno đubrivo namenjeno kulturama koje se gaje na zemljištima sa ph vrednostima preko 7, tj. na blago alkalnim i alkalnim zemljištima. Kada je reč o prihrani pšenice Sulfammo 25 MPPA se primenjuje isključivo u drugoj prihrani ovog useva…

Osnovno đubrenje luka, preduslov za dobar prinos, Timac Agro

Da biste u proizvodnji luka postigli visok prinos i dobar kvalitet, jedna od stavki na koju se mora obratiti posebna pažnja je i đubrenje. Da bi se odabralo đubrivo koje će dati pun doprinos proizvodnji potrebno je pratiti zahteve useva luka. Crni luk i ostali lukovi spadaju u grupu kaliofilnih biljaka, a takođe spadaju u grupu biljaka koje imaju veliku potrebu za sumporom…

Predsetvena prihrana šećerne repe, Timac Agro

Malo je proizvođača šećerne repe koji nisu koristili ili čuli za Eurofertil đubriva. Najčešće korišćeno đubrivo u proizvodnji repe je Eurofertil plus 37. To je đubrivo koje se sa podjednako dobrim rezultatima primenjuje predsetveno u šećernoj repi, kao i u jesenjem periodu…

Folijarna prihrana u bostanu i paradajzu

Poljoprivreda se već više od decenije nalazi pred inostranom konkurencijom. Kako bi ostvarili profit, poljoprivredni proizvođači se odlučuju da primene dve različite strategije. Jedni smanjuju investicije u proizvodnji, time i prinos i profit, dok drugi, prateći evropske trendove, uvode nove tehnologije. Jedno od rešenja nudi i kompanija Timac AGRO Balkans…

Folijarna i mineralna prihrana kukuruza i paprike

Poljoprivreda se već više od decenije nalazi pred inostranom konkurencijom. Kako bi ostvarili profit, poljoprivredni proizvođači se odlučuju da primene dve različite strategije. Jedni smanjuju investicije u proizvodnji, time i prinos i profit, dok drugi, prateći evropske trendove, uvode nove tehnologije. Jedno od rešenja nudi i kompanija Timac AGRO Balkans…

Mineralna i folijarna prihrana za veći prinos

Poljoprivreda se već više od decenije nalazi pred inostranom konkurencijom. Kako bi ostvarili profit, poljoprivredni proizvođači se odlučuju da primene dve različite strategije. Jedni smanjuju investicije u proizvodnji, time i prinos i profit, dok drugi, prateći evropske trendove, uvode nove tehnologije. Jedno od rešenja nudi i kompanija Timac AGRO Balkans…

Primena kvalitetnog mineralnog đubriva u kukuruzu i krompiru

Poljoprivreda se već više od decenije nalazi pred inostranom konkurencijom. Kako bi ostvarili profit, poljoprivredni proizvođači se odlučuju da primene dve različite strategije. Jedni smanjuju investicije u proizvodnji, time i prinos i profit, dok drugi, prateći evropske trendove, uvode nove tehnologije. Jedno od rešenja nudi i kompanija Timac AGRO Balkans…

Proizvodnja i prihrana kupusa

Poljoprivreda se već više od decenije nalazi pred inostranom konkurencijom. Kako bi ostvarili profit, poljoprivredni proizvođači se odlučuju da primene dve različite strategije. Jedni smanjuju investicije u proizvodnji, time i prinos i profit, dok drugi, prateći evropske trendove, uvode nove tehnologije. Jedno od rešenja nudi i kompanija Timac AGRO Balkans…

Proizvodnja i prihrana šargarepe

Poljoprivreda se već više od decenije nalazi pred inostranom konkurencijom. Kako bi ostvarili profit, poljoprivredni proizvođači se odlučuju da primene dve različite strategije. Jedni smanjuju investicije u proizvodnji, time i prinos i profit, dok drugi, prateći evropske trendove, uvode nove tehnologije. Jedno od rešenja nudi i kompanija Timac AGRO Balkans…

Prihrana ratarskih i povrtarskih kultura

Poljoprivreda se već više od decenije nalazi pred inostranom konkurencijom. Kako bi ostvarili profit, poljoprivredni proizvođači se odlučuju da primene dve različite strategije. Jedni smanjuju investicije u proizvodnji, time i prinos i profit, dok drugi, prateći evropske trendove, uvode nove tehnologije. Jedno od rešenja nudi i kompanija Timac AGRO Balkans…

Kvalitetno mineralno đubrivo za veći prinos u šećernoj repi i povrću

Poljoprivreda se već više od decenije nalazi pred inostranom konkurencijom. Kako bi ostvarili profit, poljoprivredni proizvođači se odlučuju da primene dve različite strategije. Jedni smanjuju investicije u proizvodnji, time i prinos i profit, dok drugi, prateći evropske trendove, uvode nove tehnologije. Jedno od rešenja nudi i kompanija Timac AGRO Balkans…

Kvalitetno mineralno đubrivo za veći prinos

Poljoprivreda se već više od decenije nalazi pred inostranom konkurencijom. Kako bi ostvarili profit, poljoprivredni proizvođači se odlučuju da primene dve različite strategije. Jedni smanjuju investicije u proizvodnji, time i prinos i profit, dok drugi, prateći evropske trendove, uvode nove tehnologije. Jedno od rešenja nudi i kompanija Timac AGRO Balkans…

Timac Agro, folijarna prihrana šećerne repe i soje

Prilog iz 332. izdanja emisije U našem ataru

Timac Agro, folijarna prihrana soje i šećerne repe

Prilog iz 331. izdanja emisije U našem ataru

Timac folijarna prihrana kukuruza i šećerne repe

Prilog iz 330. izdanja emisije U našem ataru

Prihrana voća biostimulatorom Isabion, Syngenta

Stresne sezone poput ove od pamtiveka su ostavljale značajne posledice u zasadima. Ali, od kako je nauka iznedrila biostimulatore bogate aminokiselinama, štete više nisu neizbežne…

Organsko đubrivo Isabion, Syngenta

Grad ni ove godine nije poštedeo paore južnog Banata. Ostavio je ogromne posledice, ali ovoga puta i jedno dragoceno saznanje. Naime, mnogi farmeri su u svoj svojoj muci pokušali da povrate useve modernim đubrivima bogatim amino kiselinama…

Folijarna prihrana soje, Nutrileaders

Trenutno je u toku zaštita soje od korovskih biljaka. Ovi tretmani mogu delovati depresivno na porast soje. Stoga vam kompanija Nutrileaders preporučuje preparat Nutriamino Plus kako bi biljke lakše podnele stres…

Folijarna prihrana suncokreta, Timac Agro

Porodica Ranić iz Uljme bavi se ratarstvom već dugi niz godina, dajući drugima primer dobre poljoprivredne proizvodnje. U tome im uveliko pomaže i saradnja sa kompanijom Timak Agro čija su veštačka đubriva na početku uzimali u manjim količinama, da bi danas, skoro pet godina kasnije, svoju proizvodnju u potpunosti oslonili na njihove proizvode. Prošle sezone obrađivali su 220 hektara ječma, soje, pšenice, kukuruza i suncokreta koji je bio u ovakvom stanju samo zahvaljujući đubrivima Timak Agra…

Folijarna prihrana ratarskih kultura, Nutrileaders

Poslednjih godina u Srbiji sazreva svest o tome da je poljoprivredna proizvodnja visoko profitabilna grana i da je ukoliko se žele visoki prinosi potrebno primeniti sva savremena dostignuća. Potvrda ovoga su upravo sušne godine za nama u kojima se pokazalo da samo pravilno negovani usevi daju profit…

Efekti korišćenja mikrobioloških đubriva Biofor u šećernoj repi

Biofor active je tečno mikrobiološko đubrivo čija primena se preporučuje kod: kukuruza, suncokreta, soje, pšenice i šećerne repe. Na parceli Veroljuba Viškovića iz Crvenke primenjena je u kasnoj setvi…

Megafol, biostimulator za oporavak biljaka, Agromaster

Obzirom da je protekli period bio obeležen niskim temperaturama i većim količinama padavina u kontinuitetu koje su na pojedinim lokalitetima iznad proseka za ovaj period godine, ozimi usevi, a naročito pšenica se nalaze u lošem zdravstvenom i kondicionom stanju…

Mikrobiološko đubrivo Biofor za sigurne prinose pšenice

Ratar Zoran Kresić iz Banatskog Novog Sela ozbiljno je razmišljao krajem marta da preseje pšenicu jer je bila u jako lošem stanju. Kako kaže, bilo je više zemlje nego žita. Ipak na preporuku prijatelja rešio je da pokuša da ga spase tako što ga je tretirao mikrobiološkim đubrivom Biofor. Početkom juna, obilazeći parcele, Zoran priznaje da je vredelo pokušati…

Primena mikrobiološkog đubriva Biofor u kukuruzu

Stanislav Tepić iz Kaća bavi se suvim ratarenjem već 26 godina. Njegova iskustva govore da je za dobar prinos najvažnija primena pune agrotehnike, ali priznaje da su rezultati u poslednje dve godine bolji jer njive tretira mikrobiološkim đubrivom Biofor. Koliki je njegov efekat najbolje se videlo prošle godine kada su biljke bile pod ekstremnim stresom usled suše i toplotnih udara…

Mikrobiološko đubrivo Biofor u soji, Vojka

Biofor soja je mikrobiološko đubrivo proizvedeno isključivo za tu ratarsku kulturu. Inokulacijom soje kao obaveznom agrotehničkom merom pospešuje se prirodna sposobnost soje da u simbiozi sa zemljišnim bakterijama vrši obogaćivanje zemljišta azotom…

Predsetvena i folijarna prihrana soje, Timac Agro

Iz palete Eurofertil đubriva za predsetveno đubrenje soje i suncokreta, najviše korišćena formulacija je Eurofertil +34 NPK formulacije 5:19:10. Kao i sva Eurofertil đubriva i ova formulacija se odlikuje hranivima koja su lakopristupačna biljkama. Takođe je važno istaći da se ovo đubrivo iskorišćava u veoma visokom procentu od strane gajenih biljaka…

Mikrobiološko đubrivo Biofor u Kukuruzu

U ataru Vojke posetili smo Radomira Radojčića i pitali ga koliko je zadovoljan mikrobiološkim đubrivom Biofor kojim je tretirao kukuruz…

Mikrobiološko đubrivo biofor u kukuruzu u uslovima suše

Julska poseta ataru Vajske, područja nezaobiđenog ekstremnom sušom prošle godine, dala je uvid u doprinos mikorobiološkog đubriva Biofor plus u borbi biljke kukuruza sa surovim klimatskim uslovima…

Efekti korišćenja mikrobiološkog đubriva Biofor u suncokretu

Biofor plus je mikrobiološko đubrivo za tretman semena pre setve. Kukuruza, suncokreta i pšenice. Mešane bakterijske populacije stimulišu klijanje i nicanje pa samim tim utiču na bolji sklop i ukorenjivanje biljaka. poljoprivrednik iz Ruskog Sela Dejan Midorović posle tretmana na suncokretu očekuje veći prinos za minimum 10%…

Mikrobiološko đubrivo Biofor u soji, Vajska

Mladi poljoprivrednik iz Vajske Dalibor Pavlov poučen dosadašnjim iskustvom zasejao je soju ove godine na više od 40 jutara. Pogodno zemljište i puna agrotehnika trebalo je da mu donesu visoke prinose, ali se suša postarala da ne bude tako…

Timac Agro đubriva u šećernoj repi

Uprkos raznim sumnjama o isplativosti gajenja šećerne repe, poljoprivrednik Jovan Perišić iz Bečeja kaže da se najveći prihodi ostvaruju upravo od ove kulture. On seje i kukuruz i pšenicu, ali tradicionalno su najveće površine pod šećernom repom. Da bi proizvođač ostvario željeni rezultat neophodno je da se na vreme ostvari puna agrotehnika, gde veštačka i folijarna đubriva igraju važnu ulogu…

Mikrobiološko đubrivo Biofor, za veći prinos uz tretman herbicidima

Karakteristika useva tretiranog mikrobiološkim đubrivom ‘Biofor’ je snažan koren, biljke su većeg habitusa i dobra je ishranjenost fosforom i azotom. Biofor sa jedne strane podstiče razvoj korena, a sa druge pruža mogućnost boljeg iskorišćavanja hraniva…

Primena Biofora u kukuruzu, Sivac

Uprkos suši koja je pogodila vojvođanske njive, Radovan Minić iz Sivca priželjkuje dobar rod kukuruza. Otprilike u proseku 12 tona, a možda i više, kaže ovaj iskusni ratar. Dobro je pripremio njive, bacio po 300 kilograma što azotnog što mešanog đubriva, ali je ove godine, četvrti put za redom, njive tretirao i mikrobiološkim đubrivom Biofor.

Mikrobiološko đubrivo Biofor za viši prinos pšenice

Iskusni ratar iz Vajske Danislav Bilinčić ove godine je radio pšenicu na 10 jutara. Po jutru je imao 3,5 tone uz hektolitarsku težinu od 82 grama. Obzirom na nepovoljne vremenske okolnosti Danislav je zadovoljan prinosom. On je uveren da mu je u tome pomoglo mikrobiološko đubrivo Biofor…

Mikrobiološko đubrivo Biofor za viši prinos pšenice

Biofor Active je mikrobiološko đubrivo koje pomaže biljkama da bolje usvajaju hranljive materije. Aktivna komponenta đubriva su žive zemljišne bakterije koje snabdevaju biljke neophodnim nutritijentima: azotom, fosforom i kalijumom i samim tim stimulišu rast…

Efekti korišćenja mikrobiološkog đubriva Biofor u kukuruzu i šećernoj repi

Karakteristika useva tretiranog mikrobiološkim đubrivom Biofor je snažan koren, biljke su većeg habitusa i dobra je ishranjenost kalijumom, fosforom i azotom. Biofor s’ jedne strane podstiče razvoj korena, a sa druge pruža mogućnost boljeg iskorišćavanja hraniva što rezultira i većim prinosima…

Tečna folijarna đubriva u kukuruzu i šećernoj repi, Timac Agro

Savremena poljoprivredna proizvodnja ne može se zamisliti bez pune agrotenike, a tu spada i folijarna ishrana biljaka. Kvalitetnom folijarnom prihranom osiguravate jači imunitet biljaka, visok kvalitet ploda i naravno veći prinos…

Mikrobiološko đubrivo Biofor, za veci prinos uz tretman sa herbicidima

Karakteristika useva tretiranog mikrobiološkim đubrivom ‘Biofor’ je snažan koren, biljke su većeg habitusa i dobra je ishranjenost fosforom i azotom. Biofor sa jedne strane podstiče razvoj korena, a sa druge pruža mogućnost boljeg iskorišćavanja hraniva…

Biofor Activ za kvalitetnu pšenicu

Biofor Activ je tečno mikrobiološko đubrivo koje povoljno utiče na formiranje bolje strukture zemljišta jer sadrži različite sojeve zemljišnih bakterija koje ubrzavaju: humifikaciju, mineralizaciju i razgradnju organske materije…

Predsetveno đubrenje kukuruza, Timac Agro

Na pragu je setva kukuruza za čiji prinos je veoma bitno i mineralno đubrivo. Iz palete Eurofertil đubriva za pretsetveno đubrenje kukuruza preporučujemo dve formulacije đubriva. Eurofertil plus35 NP i Eurofertil plus34 NPK…

Efekti korišćenja Biofora Plus za tretman pre setve

Biofor plus je mikrobiološko đubrivo za tretman semena pre setve: kukuruza, suncokreta i pšenice. Mešane bakterijske populacije stimulišu klijanje i nicanje pa samim tim utiču na bolji sklop i ukorenjivanje biljaka. Poljoprivredna firma „Krivaja d.o.o“ Biofor plus na svojim oranicama koristi već 5 godina i iskustva su više nego pozitivna…

Efekti korisćenja mikrobiološkog đubriva Biofor u kukuruzu

Upotreba jedinstvenog mikrobiološkog đubriva, Biofora, daje uočljive rezultate već na početku vegetacije. Razlika u korenovom kretanju je očigledna posle samo dve nedelje nakon setve…

Mikrobiološko đubrivo Biofor u soji

Biofor Soya jedinstveno je mikrobiološko đubrivo namenjeno ovoj ratarskoj kulturi jer sadrži mešavinu četiri soja bakterija. Odabrani sojevi Bradyrizobium japonicuma stvaraju aktivne kvržice na korenu soje…

Prihranjivanje pšenice u Niškom i Topličkom regionu

Vremenske prilike su se promenile. Temperature su uglavnom iznad nule, sneg se lagano topi. Dok neke to brine zbog eventualnih poplava, ratari se raduju što će njihova pšenica dobiti neophodnu vlagu za dalji razvoj. Za dobar rod pšenice neophodno je obaviti najznačajniju agrotehničku meru – prihranu mineralnim đubrivom…

Mikrobiološko đubrivo Biofor u suncokretu

Biofor plus je mikrobiološko đubrivo za tretman semena pre setve: kukuruza, suncokreta i pšenice. Mešane bakterijske populacije stimulišu klijanje i nicanje pa samim tim utiču na bolji sklop i ukorenjivanje biljaka. Poljoprivrednik iz Ruskog Sela, Dejan Midorović posle tretmana na suncokretu očekuje veći prinos za minimum 10 odsto.

Kako do kvalitetnijih i većih plodova povrća

Paprikari konačno mogu da na prirodan način unaprede svoju povrtarsku proizvodnju i dobiju kvalitetnije i veće plodove koje će lakše i po većim cenama plasirati na tržište, a sve uz savete agronoma i preparate iz palete proizvoda kompanije Nutriliders. Jedan od njih je i preparat Nutri Bioklin…

Kvalitetna prihrana paprike za siguran prinos, Timac Agro

Miroslavu Daražu iz Hrtkovaca teče osma godina kako se bavi povrtarstvom kao porodičnim biznisom. Na svojih hektar i po, uz druge povrtarske kulture, gaji i crvenu papriku na otovrenom i belu baburu u zatvorenom prostoru. Jedan slučajan susret sa stručnjakom iz Timak Agra naveo je našeg domaćina da proba njihova đubriva. Tri godine kasnije i dalje ih rado koristi…

Pravilna prihrana i đubrenje krompira, Timac Agro

Na parcelama Predraga Vidića povrtarske kulture se uzgajaju preko 20 godina. Obzirom da se od povrća tu se može naći paprika, plavi patlidžan, luk, krompir, kupus, karfiol, bela i crna rotkva i kornišoni, ostaje pitanje: na čemu se zasniva ovako uspešna proizvodnja? Prema rečima našeg domaćina ključ je u punoj agrotehnici i korišćenju adekvatne prihrane. On u svojoj proizvodnji krompira koristi prvenstveno nemačka semena koja – u kombinaciji sa đubrivima iz palete proizvoda kompanije Timak Agro – daju odlične rezultate…

Proizvodnja visoko kvalitetnog luka u Timac Agro

Predrag Vidić se bavi povrtarstvom preko 20 godina. Kako sam kaže, tajna njegovog uspeha je puna agrotehnika i korišćenje pravih pretarata, zbog čega se okrenuo đubrivima kompanije Timak agro. Ova parcela veličine 36 jutara koja je u njegovom vlasništvu, gde je luk u fenofazi nalivanja glavice, pravo je mesto da se posvedoči o punom efektu Timakovog đubriva Eurofertil 37 horti…

Folijarna prihrana luka za kvalitetan i siguran plod, Timac Agro

Da bi se u proizvodnji luka postigao visok prinos i dobar kvalitet jedna od stavki na koju se mora obratiti pažnja je i đubrenje. Da bi se odabralo đubrivo koje će dati pun doprinos proizvodnji potrebno je poznavati zahteve useva luka. Crni i ostali lukovi spadaju u grupu kaliofilnih biljaka, ali takođe, spadaju i u grupu biljaka koje imaju velikih potreba za sumporom. Pošto se mineralna hraniva usvajaju putem korena veoma je važno istaći da lukovi imaju slabo razvijen korenov sistem. To znači da lukovi, zbog korenovog sistema koji je plitak i nerazgranat, nemaju veliki potencijal usvajanja hraniva. Eurofertil + 37 formulacije 5:10:22 je đubrivo koje godinama postiže veoma dobre rezultate u proizvodnji luka…

Folijarna prihrana bostana, Timac Agro

Eurofertil je linija čvrstih, kompleksnih mineralnih đubriva namenjena usevima kod kojih se zahteva brz početni porast i stvaranje optimalnog sklopa. Primenom ovih đubriva pospešuje se razvoj korenovog sistema biljaka, povećava otpornost na stresne uslove i ostvaruje se visok i stabilan prinos…

Tečna đubriva Starter i Axis u šargarepi i kukuruzu, Timac Agro

U poljoprivrednoj proizvodnji za postizanje visokih prinosa i kvalitetnih plodova veoma je bitna primena pune agrotehnike. U periodu maja i juna meseca folijarna ishrana biljaka je jedan od glavnih zadataka svakog poljoprivrednog proizvođača…

Fitofert vodotopiva đubriva u povrću, Agromarket

Savremena proizvodnja povrća u plastenicima i na otvorenom polju danas se ne može zamisliti bez upotrebe kristalnih vodotopivih đubriva u fertigacionoj i ishrani preko lista. Da bi ishrana povrtarskih biljaka bila kvalitetnija, proizvođači bi trebalo da koriste odgovarajuće formulacije uz konsultacije sa stručnjacima…

Osnovno đubrenje krompira, preduslov za dobar prinos, Timac Agro

Da bi se u proizvodnji krompira postigli visoki prinosi i dobar kvalitet, jedna od važnih stavki na koju se mora obratiti pažnja je i đubrenje. Eurofertil plus 37, formulacije 5:10:22 je đubrivo koje godinama postiže veoma dobre rezultate u proizvodnji krompira…

Pikiranje, zaštita i prihranjivanje rasada povrća, Agromarket

Proizvodnja rasada povrtarskih biljaka za prolećni ciklus ulazi u završnu fazu, kada je rasad potrebno što bolje pripremiti za klimatske i agrotehničke uslove, koji ga čekaju nakon rasađivanja na stalno mesto…

Kvalitetna prihrana kukuruza i paprike

Poljoprivreda se već više od decenije nalazi pred inostranom konkurencijom. Kako bi ostvarili profit, poljoprivredni proizvođači se odlučuju da primene dve različite strategije. Jedni smanjuju investicije u proizvodnji, time i prinos i profit, dok drugi, prateći evropske trendove, uvode nove tehnologije. Jedno od rešenja nudi i kompanija Timac AGRO Balkans…

Folijarna prihrana šećerne repe, Nutrileaders

Na parcelama Milana Popvickog iz Kulpina čija se proizvodnja prevashodno zasniva na ratarstvu, preparati kompanije Nutriliders primenjuju se sa uspehom već nekoliko godina unazad…

Prihrana rasada u početnim fazama razvića, Agromarket

Zbog loših vremenskih uslova koji su u prethodnom periodu vladali u našoj zemlji, proizvođači povrća imaju velikih problema u proizvodnji rasada. Pošto je rasad u fazi nicanja i ukorenjavanja, Agromarketova stručna služba preporučuje sledeće…

Folijarna prihrana soje, Timac Agro

Soja, kao kultura, je izuzetno zahvalna za folijarnu prihranu jer poseduje veliku lisnu masu. Ali nije svako folijarno đubrivo isto, potrebno je doneti mudru odluku prilikom izbora. Recimo, Miroslav Kovačević iz Golubinaca u okviru svoje intenzivne poljoprivredne proizvodnje kojom je počeo da se bavi početkom ovog veka, ima i soju koja je zasejana na 12 hektara. Kao što se može primetiti, usevi na njegovoj parceli dobro napreduju dok njihova kondicija dosta obećava. Ipak ništa ne bi bilo moguće bez prihrane Timak Agrovih đubrivima…

Axis i Starter u kukuruzu, Timac Agro

Goran Krčelić iz Novog Slankamena obrađuje 35 hektara na kojima gaji pšenicu, repu, suncokret i kukuruz koji se nalazi na petnaestak hektara. Sve je počelo još dok je kao mali pomagao svom dedi u obradi njihovih parcela, kada prinosi – kako sam kaže – i nisu bili za pohvalu. Međutim, kada je on došao na red i preuzeo prizvodnju, rezultati su se počeli pokazivati. Razlog? Uvođenje modernih agrotehničkih mera, gde odabir pravog đubriva može da napravi veliku razliku. A Goran se odlučio za đubriva Timak Agra što se, ako bacimo samo jedan pogled na ovu parcelu, ispostavilo kao pravi potez…

Nutri Fos K i Nutriamino plus za kvalitetniji rasad povrća

Plastenička proizvodnja povrća uveliko je u toku, a rasađivanje na otvoreno polje nastupiće uskoro. Ovom prilikom Vam kompanija Nutriliders želi da Vam predstavi dva preparata, koji će Vašu proizvodnju u zatvorenom, ali i otvorenom polju učiniti uspešnijom i kvalitetnijom…

Fertiactyl starter za brz početni porast kukuruza, Timac Agro

Fertiactyl Starter je tečno đubrivo kompanije Timac Agro koje zahvaljujući svom organskom kompleksu pomaže biljci, mahom ratarskim kulturama, da poveća otpronost na stresne uslove…

Prihrana kukuruza Physiostart, Timac Agro

Primena modernih agrotehničkih mera u poljoprivrednoj proizvodnji postala je obaveza svakog proizvođača koji želi da postigne dobre prinose. Kao jednu od ključnih mera, stručnjaci navode prihranu zemljišta i upotrebu kako prirodnih tako i veštačkih đubriva, sa kojima krajnji rezultati ne mogu izostati. Kako je na tržištu ponuda veštačkih đubriva zaista velika, Timak Agro je napravio korak napred, uvodeći u svoj arsotiman novo đubrivo pod nazivom Fiziostart…

Biofor Active za oporavak biljaka posle grada

Kada je koren biljke jak onda se mogu prebroditi i ekstremno stresni uslovi poput jakog grada kakav je lane početkom juna pogodio atar Martinaca. Mladi domaćin iz tog sremskog sela, Predrag Međedović, ipak nije nezadovoljan, jer se 4 nedelje kasnije soja uspešno regenerisala. On kaže da je za taj uspeh zaslužna Bioforova tehnologija i da je posle tretmana Biofor-Sojom i Biofor Aktivom uspeo da dobije snažan koren koji je kasnije pomogao biljci da se oporavi.

Mikrobiološko đubrivo Biofor u kukuruzu, Novi Itebej

U pozitivne efekte Biofora, ratar Imre Erdeš iz Novog Itebeja, uverio se prošle godine kada je prvi put parcele pod kukuruzom tretirao ovim mikrobiološkim đubrivom. Već prilikom nicanja biljaka bila je primetna razlika u odnosu na netretirane parcele, što je rezultiralo i većim prinosom, kaže mladi ratar…

Uštede prilikom đubrenja, korišćenjem GPS tehnologije

Prilikom uzorkovanja zemljišta agro-servis Victoria grupe koristi GPS tehnologiju koja obezbeđuje prikupljanje pouzdanih podataka, a izbor odgovarajuće formulacije i količine đubriva omogućava i značajne uštede. GPS tehnologija omogućava da se snimi tačna površina parcele i odrede njene granice, kako bi se đubrenje prilagodilo pojedinim delovima parcele…

EkoBooster 2, folijarno organsko đubrivo i biostimulator

Utisci poljoprivrednih proizvođača nakon korišćenja folijarnog đubriva i biostimulatora – EkoBooster 2…

EkoBooster 2, folijarno organsko đubrivo i biostimulator

Utisci poljoprivrednih proizvođača nakon korišćenja folijarnog đubriva i biostimulatora – EkoBooster 2…

Laboratorija za uzorkovanje poljoprivrednog zemljišta

Uzorkovanjem i analizom zemljišta poljoprivredni proizvođači dobijaju neophodne informacije o pravilnom đubrenju u smislu vrste i količine đubriva, kao i vremena njihove primene…Prilog iz 346. izdanja emisije U našem ataru

Medijski partneri