STUDIO VRTIGO PRODUCTION

Studio “Vertigo production” iz Novog Sada nastao je u septembru 2003-će godine. Vertigo produkcija je skup mladih i ambicioznih ljudi. Od svoga nastanka studio je radio nekoliko televizijskih serijala (emisija) koji su se emitovali ili se još emituju na lokalnim, regionalnim i nacionalnim TV stanicama. Novembra 2003-će godine je započeo i serijal emisija o agraru pod nazivom „U našem ataru“, koji u kontinuitetu traje više od 10 godina. Emisija „U našem ataru“ je krenula sa emitovanjem na 7 lokalnih TV stanica u Srbiji, a trenutno se emituje na mreži od oko 80 lokalnih i regionalnih TV stanica u Srbiji i regionu, sa konstantnim širenjem broja emitera.

Septembra 2003. počeli smo sa serijalom „Škola kompjutera“ koji se emitovao na RTV Politici, sledeći je bio serijal o zanatskim delatnostima koji je finansirala Italijanska ne vladina organizacija GVC, koji se emitovao na mreži lokalnih TV stanica u Srbiji i Republici Srpskoj u periodu od januara do juna 2004-te godine. Februara 2004-te godine započeli smo i edukativno informativni magazin pod nazivom „Kapital“ koji je gledaoce upućivao u poslovanje banaka i osiguravajućih društava. Serijal se emitovao do kraja 2004-te godine.

U 2009., 2010., 2011. i 2012. godine radili smo video prezentacije za kampanje ProCredit Banke, pod nazivima ProAgro Lider i ProBiznis Lider.

U martu 2010. radili smo postprodukciju kulinarskog serijala „Gastro Vremeplov“.

Aprila 2013. godine počinjemo sa TV emisijiom “Energija na pametan način” koja se bavi energetskom efikasnošću, obnovljivim izvorima energije i zaštiti životne sredine. Ovaj TV serijal se emitovao na B92 Info kanalu, kao i na još 75 lokalnih i regionalnih TV stanica u Srbiji i regionu. Od 2014. godine serijal se emituje na RTV Vojvodina.

Od 2015. godine započeli smo serijal ‚‚Da ti pokažem‚‚. Emisiju koja se bavi razotkrivanjem kako se nešto pravi, kako se nešto koristi, ali i koji su pravilni načini pri izradi, konzumaciji i odabiru predmeta iz svakodnevne upotrebe.

Studio „Vertigo production“ pored serijala koje smo Vam naveli bavi se i izradom audio–video reklama kako samostalno, tako i u saradnji sa drugim audio–video produkcijama. Bavimo se i izradom korporativnih filmova, sajtova i drugih multimedijalnih prezentacija.

Od 2013. godini smo počeli i sa dodatnom uslugom snimanja iz vazduha u Full HD tehnologiji. Sva oprema koju posedujemo je u HD i 4 K rezoluciji. Naš cilj je da se tehnički, tehnološki i kreativno unapređujemo u skladu sa vremenom u kome živimo i stvaramo. Pred nama su još mnogi televizijski formati koje treba da iskreiramo, snimimo i ponudimo vama. Iza nas je iskustvo a pred nama su izazovi.

Novembra 2003-će godine započeli smo serijal emisija o agraru pod nazivom „U našem ataru“ koji uspešno traje vec više od jedne decenije.

Poljoprivredna TV emisija „U našem ataru“ je namenjena poljoprivrednicima kojima je brza i tačna informacija od izuzetnog značaja za njihovu proizvodnju. „U našem ataru“ je produkcijska emisija, u trajanju od 40 – 50 minuta i pruža savet više, svežu vest i trenutnu aktuelnu informaciju. U emisiji su zastupljene važne i bitne teme koje su aktuelne tog momenta u poljoprivrednoj proizvodnji i obuhvata sve oblasti. Emisija ima za cilj da informiše, edukuje i nagrađuje gledaoce.

Primarna ciljna grupa su poljoprivrednici iz cele Vojvodine i Srbije, a zbog svog edukativnog karaktera, modernog, dinamičnog i zanimljivog toka, gledana je i među drugim strukturama stanovništva. „U našem ataru“ nude novu formu u komunikaciji sa gledaocima. Emisiju ralizuje tim iskusnih ljudi sa iskustvom u radu u medijima, a naročito na televiziji.

Emisiju „U našem ataru“ do sada je emitovalo preko 100 TV stanica u Srbiji.

Od aprila 2005-te do oktobra 2005-te godine emisija „U našem ataru“ učestvovala je u serijalu pod nazivom „Selo moje“ koji se bavio poljoprivrednom proizvodnjom i problemima u agraru, i koji se emitovao na 3K RTS. Rejting emisije „U našem ataru“ u okviru serijala „Selo moje“ dostizao je i vrednosti kao što su: 157.480 AMR, 1.77 AMR %, 9.22 SHR%, 399.576 RCH i 5.65% RCH%.

Emisija ‚‚U našem ataru‚‚ se trenutno emituje na mreži preko 75 lokalnih i regionalnih televizija širom Srbije i regiona.

Aprila 2013. godine počinjemo sa TV emisijiom “Energija na pametan način” koja se bavi energetskom efikasnošću, obnovljivim izvorima energije i zaštiti životne sredine.

Emisija "Energija na pametan način" je jedinstven TV žurnal u Srbiji koji se bavi tematikom značaja energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije, kao i zaštiti životne sredine. U okviru emisije bavimo se temama koje će na jednostavan i edukativan način pomoći ljudima da shvate značaj ulaganja u unapređenje energetske efikasnosi i koliko je isplativo i ekološki značajno koristiti obnovljive izvore energije: sunce, vetar, vodu i biomasu.

Mnogo se priča o energetskoj efikasnosti, ali šta ona predstvalja u praksi i koji je zapravo njen značaj na globalnom nivou, možete saznati u emisiji "Energija na pametan način". Koliko energije možete da uštedite ako kvalitetno izolujete vašu kuću, na koji način možemo iskoristiti energiju sunca, vetra, ili vode i tako doprineti zaštiti životne sredine, šta je to LED rasveta i kako od običnog stajnjaka možete proizvoditi električnu energiju, to su samo neke od tema koje možete pogledati u TV žurnalu "Energija na pametan način"!!!!!

Emisija se emituje na RTV Vojvodini već drugu godinu za redom i prati je izuzetna gledanost i interesovanje za njen sadržaj.

DA TI POKAŽEM

Kako? Šta? Gde? Zašto? Koliko? Kome? Čemu? Da li? Ili?...


Kratak vodič kroz svet mogućnosti


Ideja emisije ’’Da ti pokažem’’ je da kroz kratke priloge, prikažemo način funkcionisanja, rada, nastajanja proizvoda. U savremenom života, potraga za brzim i efikasnim informacijama, nametnula se kao imperativ. Mi pronalazimo te teme, odgovore, brza rešenja, dajemo savete o efikasnosti i uštedi vremena, prostora i energije.

Teme iz svih segmenata života objašnjene su i prikazane na jednostavan i prijemčiv način za gledaoce. Kroz emisiju upućujemo i dajemo savete o upotrebi materijala i proizvoda. Želimo da neke nedoumice rasvetlimo ali da edukujemo i objasnimo nove proizvode i tehnologije na tržištu.

Inspiraciju za emisiju ’’DA TI (PO)KAŽEM’’ tražili smo u sadržajima svetski poznatih i gledanih formi, kao što je sadržaj Discovery channel, BBC production, TV5 France, ... Želeli smo da napravimo emisiju srodnog kvaliteta i sadržaja na koje smo navikli da gledamo u inostranim produkcijama. Region u kome živimo i radimo obiluje uspešnim malim, srednjim i velikim preduzećima, korporacijama. Svako od tih preduzeća nudi širok asortiman proizvoda, usluga koji je interesantan auditorijumu regiona, i svakako zaslužuje da se prezentuje.

Cilj emisje je da se javnost upozna sa tehnološkim novitetima, podstakne na njihovu primenu u cilju efikasnijeg življenja i promocija privrednih aktivnosti u regionu. Na taj način želimo da damo sopstveni doprinos razvoju i promociji privrede, pomognemo poslovnim partnerima pozicioniranje na tržištu i ponudimo gledaocima kvalitetan televizijski program.

Tokom jeseni 2015. godine, emisija ‚‚Da ti pokažem‚‚ emitovala se na televiziji N1 gde zabeležila značajnu gledanost i interesovanje našireg auditorijuma. Sadaa se ovaj format emituje na preko 75 lokalnih i regonalnih televizija i dostupan je kako u Srbiji tako i u regionu.

, Laze Nančića 2, 21000 Novi Sad

Kancelarija: Laze Nančića 2, 21000 Novi Sad

Tel/Fax: 021 300 82 66, Mob. Tel. 065 83 10 632

Copyright © Studio Vertigo 2013. Design & realization Great Shade Factory