Proizvodnja povrća u Lipničkom Šoru

 Verni gledaoci emisije „U našem ataru“ dobro se sećaju priče o povrtarskoj proizvodnji braće Janjić iz Lipničkog Šora kod Loznice, koja važi za jednu od najozbiljnijh u tom kraju. Neposredno pre naše prve posete, naseljena mesta mačvanskog područja su tek počela da se oporavljaju od majskih poplava, pa je revitalizacija seoskog života i gazdinstava bila tema na koju smo se fokusirali, stavljajući pri tome neka osnovna pitanja u drugi plan. Danas, dve godine kasnije, ponovo smo se vratili na ove parcele i konačno porazgovarali sa Janjićima o svim aspektima njihove proizvodnje: o agrotehnici, pristupu radu, plasmanu i isplativosti. U ovom trenutku oni imaju četiri i po hektara na otvorenom i pod zaštićenim prostorom gde proizvode povrtarske vrste poput cvekle, celera, peršuna, kupusa, paradajza i ljute paprike koristeči pri tom punu i modernu agrotehniku.

 

 

Ostavite komentar:

 

Komentari

Trenutno nema komentara za ovu vest.

Medijski partneri