Proizvodnja prirodnih rakija na Tari

 Porodica Simić iz sela Dobrotina na Tari se već sedam generacija unazad bavi proizvodnjom rakije i veoma su ponosni na dugu tradiciju pečenja kvalitetne kapljice. Uz veliki trud i rad postigli su prepoznatljiv ukus, a u njihovom asortimanu nalazi se 7 vrsta: prepečenica, drenovača, rakija od maline, medovača, travarica, klekovača i dunja. A ono što im daje poseban ukus jeste receptura. Naš domaćin kaže da je pečenje rakije nauka, ali da je najvažnije imati zdrave i zrele plodove i naravno presudna je i higijena. Međutim, Milorad ne krije u potpunosti staru recepturu, i naglašava da je odvajanje prvenca takođe veoma značajan segment, ali, verovali ili ne i kako proizvođač postavlja kazan.

 

 

Ostavite komentar:

 

Komentari

Trenutno nema komentara za ovu vest.

Medijski partneri