Proizvodnja kozjeg sira na planini Javor

Poljoprivredno gazdinstvo Verice Petrović iz sela Kušići bavi se proizvodnjom kozjeg mleka i sira. Verica je jedina u čitavom kraju koja se bavi ovom proizvodnjom, a ono što je karakteriše jeste to što kompletna proizvodnja ima epitet eko. Pravo na to ima jer se njene koze hrane prirodnom hranom sa Javora. Koze su veoma zahtevne životinje, koje vole raznovrsnu hranu, a kako kaže naša domaćica, koza uvek prvo pomiriše hranu pa tek onda jede. Gazdinstvo Petrovića okružuju zdrave livade, na kojima koze pasu po ceo dan i koje se prihranjuju isključivo kozjim stajnjakom. Tokom jeseni stado je na Javoru u obližnjim šumama gde brste zovu, brezu, hrast, trešnju i drugo rastinje…

Verica Petrović, Kušići
Kontakt telefon:

063 123 0 251 

 

 

Ostavite komentar:

 

Komentari

Trenutno nema komentara za ovu vest.

Medijski partneri